Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta grzechu warta

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/3 kostki
jajko 1 sztuka
mąka 1,5 szklanki
sól
cukier
kajmak 250 gram
serem mascarpone 250 gram
sos czekoladowy 50 ml
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta grzechu warta

Z mąki,jaja,tłuszczu zagnieść ciasto.Dodać cukier i sól.Zawinąć w folię spożywczą delikatnie rozwałkować w schładzać w zamrażarce ok.30 minut. Następnie wylepić ciastem formę i piec 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Na delikatnie ciepłą tartę wyłożyć masę krówkową.Schłodzić minimum 30 minut. Śmietanę ubić wraz z sosem czekoladowym oraz mascarpone na puszystą masę.Wyłożyć na wierzch ciasta. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 08.07.2012 22:07
Polecam:)
Rafał10 06.07.2012 20:11
mniam, wygląda świetnie! ciekawe jak smakuje ... muszę zrobić :)
katarzyna124 06.07.2012 20:04
chętnie zgrzeszę dla takiej tarty!
Pietruszka 06.07.2012 09:58
smacznie wygląda
niedozywiona 06.07.2012 09:08
faktycznie warta grzechu !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak