Sposób przygotowania

Naleśniki robimy wg.zasady woda z mlekiem pół na pół,do tego olej,szczypta soli,szczypta cukru i mąka(konsystencja rzadkiej śmietany).

Jeśli chcemy sprawdzić czy ciasto ma dobrą konsystencję:
Bierzemy chochelkę do zupy i zanurzamy w cieście-ciasto powinno spłynąć,ale tylko częściowo z grzbietu łyżki.

Farsz:
do ugotowanej kaszy dodajemy usmażone na oliwie papryki i cebulę,dodajemy pietruchę i przyprawy.Dobrze,gdy farsz jest lekko pikantny,w przeciwnym razie w naleśniku będzie mdły.

Gdy już zawiniemy krokiety panierujemy je w jajku i zmielonych orzechach.Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok.10 minut.


Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewa78

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    Są bardzo smaczne-polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ciekawe:), mogą być pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    niezly przepis:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !