Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ze szpinakiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/3 kostki
mąka 1,5 szklanki
jaja 3 sztuki
sól
cukier
pieprz
szpinak mrożony 200 gram
feta 200 gram
czosnek
ricotta 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze szpinakiem

Z mąki,masła i jajka zagnieść ciasto.Dodać sól i cukier.
Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażarki na 20 minut.
Ciastem wyklejamy formę,nakłuwamy ciasto widelcem i zapiekamy 20 minut w 180 stopniach.
Szpinak,fetę i rozgnieciony ząbek czosnku przesmażamy na patelni tak,aby się połączyły.
Dodajmy ricottę z rozmąconymi dwoma jajami.Doprawiamy do smaku pieprzem.
Wylewamy masę na upieczone ciasto i zapiekamy ok 40 minut (do momentu ścięcia się wierzchu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

menato 29.05.2014 14:03
zrobiłam i polecam, smacznie wyszło
monika141 26.07.2012 12:36
pyszne
Rafał10 06.07.2012 20:15
szpinak i feta mniam coś wspaniałego :)
katarzyna124 06.07.2012 20:07
coś dla mnie:)
Katarzyna87 06.07.2012 08:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak