Sposób przygotowania

Karpia myjemy i oczyszczamy z łusek , wkładamy do naczynia żaroodpornego dobrze solimy i obkładamy spora ilość obranej i pokrojonej cebuli . Wkładamy do lodówki na noc lub dwie nocki . Im dłużej tym lepiej . Po tym czasie myjemy karpia i posypujemy przyprawą do ryb , kładziemy na tackę aluminiową . Grilla rozpalamy na odrobinie węgla drzewnego oraz drzewa typu " olcha " ( nada rewelacyjny smak rybie ) . Aby karp się uwędził nie upiekł potrzebny do tego jest grill z pokrywą ( ja mam grilla w kształcie piłki ) . I wędzimy około godzinki . Polecam :)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetny ja też najczęściej grilluję karpia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    takiego karpia jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Uwielbiam karpia, a takiego chętnie bym spróbował :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !