Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki małosolne z naczynia próżniowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 1 czubata łyżka
koper świeży 3 sztuki
chrzan świeży 1 plaster
liście chrzanu 3
woda około (źródlana)
ogórki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki małosolne z naczynia próżniowego

Do naczynia próżniowego wlewam około szklanki zimnej, przefiltrowanej wody. Wsypuję sól kamienną. Mieszam, aby się rozpuściła. Wkładam umyte ogórki. na wierzchu układam plaster chrzanu, kładę koper i liście chrzanu. Całość zalewam wodą. Zamykam wieko i wypompowuję powietrze. Lekko potrząsam naczyniem, aby woda się wymieszała i odstawiam na 2 dni do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JaPaqc 09.07.2012 22:02
jeszcze minusa nie dałem i raczej nie dam. Czy te konkretne naczynie miało wpływ na smak ogórka - ciężko powiedzieć. Ogórki wyszły kruche co mi się nie zdarzało, ale czy to jest zasługa naczynia czy zbieg okoliczności nie wiem
SmacznaPyza 09.07.2012 20:40
ciekawe czy doczekam się odpowiedzi na zadane pytanie czy będą tylko kolejne bezmyślne minusy do komentarza.....
SmacznaPyza 06.07.2012 06:58
jakie znaczenie ma tutaj zastosowanie akurat takiego naczynia?
gosia47-47 05.07.2012 21:57
hmmm, ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak