Sposób przygotowania

Do naczynia próżniowego wlewam około szklanki zimnej, przefiltrowanej wody. Wsypuję sól kamienną. Mieszam, aby się rozpuściła. Wkładam umyte ogórki. na wierzchu układam plaster chrzanu, kładę koper i liście chrzanu. Całość zalewam wodą. Zamykam wieko i wypompowuję powietrze. Lekko potrząsam naczyniem, aby woda się wymieszała i odstawiam na 2 dni do lodówki.

Komentarze

  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    hmmm, ciekawe
  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jakie znaczenie ma tutaj zastosowanie akurat takiego naczynia?
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawe czy doczekam się odpowiedzi na zadane pytanie czy będą tylko kolejne bezmyślne minusy do komentarza.....
  • 3
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    jeszcze minusa nie dałem i raczej nie dam. Czy te konkretne naczynie miało wpływ na smak ogórka - ciężko powiedzieć. Ogórki wyszły kruche co mi się nie zdarzało, ale czy to jest zasługa naczynia czy zbieg okoliczności nie wiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !