Sposób przygotowania

Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Dodać mąkę i cukier z wanilią, jeszcze raz zmiksować. Dodać śmietanę, wymieszać dłonią, przełożyć na stolnicę. Zagnieś gładkie ciasto, podsypując mąką, chłodzić 15- 30 minut. Po tym czasie rozwałkować jak na pierogi, wykrawać koła i wykładać foremki do babeczek (10- 12). Piec 15- 25 minut w 180 stopniach. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zielonamorelka

    moja babcia robi bardzo podobne:) wsypuje do nich owoce robi obwodke z kremu i wlewa galaretke mmmniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    zawsze robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !