Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółte leczo

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia żółta 1
papryka żółta 2
cebule 2
kiełbasy 3
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żółte leczo

Kroki postępowania

1
Cukinię dokładnie myjemy, przecinamy na pół i wydrążamy z niej środek, następnie kroimy w grubszą kostkę.
Krok 1 - Żółte leczo foto
2
Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kostkę, cebulę również. Kielbaskę kroimy wzdłuż na 4 częśći, a następnie w niezbyt grube kawałki.
Krok 2 - Żółte leczo foto
3
W garnku rozgrzewamy niewiele oleju, dodajemy cebulę, po chwili dodajemy kiełbaskę i dalej smażymy, po 2 minutach dodajemy paprykę i smażymy jeszcze 4 minuty, po tym czasie dodajemy cukinie, ok.2 łyżeczki soli, pieprz i wlewamy 6 szklanek wody.
Krok 3 - Żółte leczo foto
4
Gotujemy ok 35 minut na wolnym ogniu pod przykryciem. Jemy samo lub podajemy z chlebkiem.
Krok 4 - Żółte leczo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 25.08.2012 12:10
Mało składników a takie pyszności można stworzyć :)
Karolcia12 23.08.2012 22:57
mniamuśne
Beata73 01.08.2012 18:46
szybki obiad!
Mariusz17 30.07.2012 20:08
super
Sroczka 06.07.2012 14:06
Wygląda bardzo słonecznie i apetycznie.
Paweł10 06.07.2012 10:36
fajny pomysl na leczo :)
EWI 06.07.2012 09:34
uwielbiam leczo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak