Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt ucierany

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 szt
mąka 200 g
cukier 200 g
margaryna 200 g
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt ucierany

Margarynę ucieramy z cukrem stopniowo zwiększając obroty , kiedy będzie biała i pulchna dodajemy po jajku, następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie mieszamy lopatką. Ciasto przekładamy do wcześniej wyłożonej formy papierem. Pieczemy 50 min. w tem. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 11.07.2012 20:15
apetyczne ciacho
owca441 07.07.2012 07:28
muszę stwierdzic ze to ciasto jest bardzo delikatne i dlatego taka nazwa
SmacznaPyza 06.07.2012 06:59
zwykłe ciasto ucierane a nie biszkopt
aspire5742 05.07.2012 22:40
b.dobre : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak