Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chińszczyzna bez mrożonek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2-4 worki
pierś z kurczaka 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
cebula 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
por 1 sztuka
marchewka 3-4 sztuki
pieczarki 3-4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: chińszczyzna bez mrożonek

1. pierś kroimy w paseczki i marynujemy na kilka godzin w sosie sojowym, papryce ostrej i słodkiej, w curry, oregano, ziołach, bazylii , soli i pieprzu.
2 paprykę kroimy w paski, cebulę w krążki, marchew trzemy na tarce na dużych oczkach, por kroimy, ryż gotujemy.pieczarki kroimy w paseczki.
3.zaczynamy smażyć piersi na oleju z oliwek, dodajemy warzywa i dusimy tak długo aż zmiękną na koniec dodajemy sos do chińszczyzny ze słoika Pudliszki i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 01.03.2013 23:01
musi byc smacznie
Rafał10 22.09.2012 11:17
lubię chińszczyznę :)
kupiska 15.08.2012 13:39
ciekawy przepis...
Janek 02.08.2012 22:34
super
Renia1 29.07.2012 14:44
swietne danie
Natalia/tubisiek 16.07.2012 20:24
mi się taka wersja bardzo podoba :)
Ewelina47 11.07.2012 13:01
a ja bym chętnie spróbowała
parysek10 06.07.2012 11:08
no właśnie, za mało chińszczyzny w chińszczyźnie
agunesu 05.07.2012 21:40
fajny przepis:) ja bym dodala wiecej 'chinskosci' za pomoca suszonych grzybow mun badz pedow bambusa ze sloika:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak