Sposób przygotowania

Obrane marchewki i pietruszkę gotuję do miękkości. W połowie gotowania dodaję wcześniej przepłukaną czerwoną soczewicę. Wszystko razem zagotowuję, a następnie miksuję. Uzupełniam wodą w zależności jak gęstą chcę mieć zupę. Ja dolałam ok.3/4l wody. Teraz czas na pulpę- po prostu wlewam ją prosto do zupy. Całość przyprawiam solą i kolorowym pieprzem oraz curry (dość sporo).
Podaję z grzaneczkami.
Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    swietna zupa jako alternatywa dla grochowki ktora uwielbia moj mezczyzna:) kiedys mu taka zaserwuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    ale ma piękny, słoneczny kolor
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wspaniały ma kolor, pewnie świetnie smakuje ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    Dla mnie super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !