Sposób przygotowania

Do miski wlewamy sok cytrynoway oraz pomarańczowe, dodajemy cukier puder, mieszamy i wrzucamy pokrojone w plasterki banany.

Do osobnej miski przesiewamy mąkę, sól, proszek do pieczenia i cukier puder.

Roztopione masło mieszamy z żółtkami i mlekiem.

Banany wyjmujemy z marynaty, przekładamy je na inny talerz a marynatę wlewamy do masy jajecznej, mieszamy.

Dodajemy mąkę i mieszamy.

Białka ubijamy i dodajemy do ciasta.

Dokładnie mieszamy.

Na patelni rozgrzewamy olej.

Nakładamy na nią 1/4 ciasta naleśnikowego spłaszczając je nieco przy pomocy łyżki lub łopatki.

Układamy na nim plastry banana.

Gdy dolna część ciasta zacznie brązowieć przewracamy naleśnik i smażymy z drugiej strony.

Kolejne 3 smażymy w ten sam sposób.

Podajemy z truskawkami.

Smacznego :)
Przepis z książki "Kuchnia chińska" Ching-He Huang

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !