Sposób przygotowania

Cukier rozpuszczamy we wrzątku, doajemy do niego zimną wodę.

Czekoladę dzielimy na 24 części.

Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy wodę z rozpuszczonym cukrem.

Mieszamy a następnie wyrabiamy gładkie ciasto.

Dzielimy je na 12 kulek.

W każdej robimy otwór i wkładamy do niego 2 kawałki czekolady

Zlepiamy, nadajemy jej okrągły kształt i obtaczamy w sezamie.

Olej rozgrzewamy w wysokim garnku ( do temperatury 180 stopni).

Będzie gotowy gdy kawałek ciasta zrumieni się po 15 sekundach.

Do oleju wrzucamy po kilka kulek i smażymy aż się zrumienią, około 4 minuty.

Usmażone wykładamy na papier aby wchłoną tłuszcz.

Podajemy ciepłe.

Smacznego :)
Przepis z książki "Kuchnia chińska" Ching-He Huang.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    uwielbiam je!
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Jeszcze dzisiaj wyruszam w poszukiwania mąki ryżowej :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    rewelacyjne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    rewelacyjne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    rewelacyjne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Ale pyszności serwujesz mniam mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ale rewelacyjne są!!!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !