Sposób przygotowania

Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy aż się rozpuszczą.

Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz przestudzonym, rozpuszczonym masłem.

Mąkę pszenną przesiewamy.

Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże.

Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość.

Po tym czasie dzielimy ciasto na 10 części.

Rozwałkowujemy je i na środku każdej układamy pokrojone truskawki.

Zlepiamy ciasto i układamy na blaszce.

Za pomocą pędzelka bułeczki smarujemy mlekiem.

Pieczemy je około 25 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    na śniadanie poproszę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !