Sposób przygotowania

Drożdże zasypujemy cukrem i odstawiamy aż się rozpuszczą.

Maślankę roztrzepujemy z jajkami oraz przestudzonym, rozpuszczonym masłem.

Mąkę pszenną przesiewamy.

Dodajemy do niej mokre składniki oraz rozpuszczone drożdże.

Wyrabiamy na gładkie ciasto i odstawiamy aż podwoi objętość.

Po tym czasie dzielimy ciasto na 12 części.

Rozwałkowujemy je i środek każdej ugniatamy.

Odstawiamy na około 20 minut.

Po tym czasie ponownie ugniatamy środek i układamy na nim owoce.

Brzegi drożdżówek posypujemy cukrem perlistym. Polecam ten ponieważ nawet po upieczeniu zachowuje biały kolor :)
Pieczemy je około 20 minut w 180 stopniach.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    piękne, bardzo apetyczne i owoce, które bardzo lubię
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    niezwykle zachęcająco się prezentują :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wspaniałe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    super;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wyglądają przecudownie :) aż się głodna zrobiłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !