Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z musem czekoladowym i porzeczkami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 35 g
cukier puder 30 g
mąka 150 g
śmietana 12% 1/4 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
czekolada gorzka 200 g
porzeczki 100 g
kremówka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z musem czekoladowym i porzeczkami

Masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Dodać mąkę i cukier z wanilią, jeszcze raz zmiksować. Dodać śmietanę, wymieszać dłonią, przełożyć na stolnicę. Zagnieś gładkie ciasto podsypując mąką, chłodzić 15- 30 minut. Po tym czasie rozwałkować jak na pierogi, wykrawać koła i wykładać foremki do babeczek (10- 12). Piec 15- 25 minut w 180 stopniach, wystudzić.
Połamaną na kostki czekoladę podgrzać w rondelku z kremówką. Jeszcze ciepły mus przelać do babeczek, odłożyć do zastygnięcia, udekorować. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 16.11.2014 11:57
Palce lizać:)
treonina 05.07.2012 18:45
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak