Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy z kaszą.

Dodajemy oregano i mieszamy.

Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim świeże drożdże.

Następnie wraz z oliwą z oliwek dodajemy do kaszy.

Dokładnie mieszamy.

Blat podsypujemy mąką i wyrabiamy ciasto.

Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości.

Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy dosyć cienko i za pomocą niewielkiej szklanki wykrawamy kółeczka.

Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Za pomocą silikonowego pędzelka każde kółeczko smarujemy niewielką ilością pikantnej oliwy z oliwek.

Następnie smarujemy je pikantnym ketchupem.

Na każdej pizzerce układamy po plasterku salami.

Posypujemy mozzarellą i malutkimi kawałeczkami gorgonzoli.

Na wierzchu układamy po plasterku czarnej oliwki.

Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.

Możemy podać z ketchupem bądź innym sosem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    Mniam mniam, zjadłabym i to nie jedną taką pizze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super pizzerki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !