Sposób przygotowania

Kapustę odgotować,posiekać i połowę jej włożyć do naczynia żaroodpornego.Żeberka umyć podzielić na kawałki.Cebulę i czosnek obrać.Kapustę posypać przyprawą do bigosu włożyc na niej krżąki cebuli i posiekany czosnek.Następnie połozyć żeberka,posypać je przyprawą,pozostałą cebulą i przykryć kapustą.Dodać tłuszcz z pieczonego mięsa,posypać przyprawą,nakryć naczynie,wstawić do piekarnika i piec 1,5 godziny w tem 180 stopni.
Smacznego!

Komentarze

  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    beniu , moi mężczyżni by cię mocno chwalili... ja też bym smakowała....
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja jakoś nigdy żeberek nie kupowałam, może ,że u mnie jest przewaga pań .
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    prawdziwie polskie danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetny pomysł na pyszny obiadek:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ja jeszcze do niedawna nie wiedziałam, że żeberka są takie smaczne. Teraz testuję każdy ciekawy przepis na nie, Twój też z przyjemnością wypróbuję.
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    dla mnie smakują !
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    taki obiadek to ja lubię,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    dokładnie, PRAWDZIWE POLSKIE DANIE :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ja tez lubie takie danie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam żeberka
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    To jest smaczne jedzonko :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo dawno nie robiłam a smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przepyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !