Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biało - czerwony sernik na zimno

3.0
(16)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 300 g
cukier waniliowy 1 opak
śmietana 30% 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
truskawki 60 dag
twaróg 1/2 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Biało - czerwony sernik na zimno

Twaróg zmielić, utrzeć z cukrem waniliowym i stopioną, lekko przestudzoną czekoladą. Kremówkę ubic, delikatnie zmieszać z masą serową. Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody. Następnie, podgrzewając, rozpuścić. Lekko przestudzić i dodać do masy. Wylać na dno tortownicy o śr. 22cm. Udekorować połówkami truskawek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 26.02.2014 21:09
Super serniczek.
ONY_za_kare 06.05.2013 23:44
pyszny serniczek!
RenataZ-et 15.10.2012 15:01
wygląda rewelacyjnie!
RenataZ-et 15.10.2012 15:01
wygląda rewelacyjnie!
Lukrecja29 04.08.2012 18:17
cudowne sa twoje desery
caralajna 26.07.2012 23:28
piękne zdjęcie
Aleksandraa 26.07.2012 19:43
piękny
gryczyn 06.07.2012 10:12
szkoda, że Mistrzostwa Europy już się zakończyły - serniczek w barwach narodowych w sam raz na taką okazję:)
Mati13 05.07.2012 17:35
wspaniale wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak