Sposób przygotowania

Mąkę prażyć na patelni kilka minut, dodać masło i rozpuścić. Dolać około 150 ml gorącego rosołu i wymieszać. Zrobi się gęsta klucha ale się nie przejmować. Przełożyć do malaksera, dodać obrany czosnek i zmiksować na gładka masę, ( może być blender). Majonez rozpuścić w pozostałej części rosołu i wlać do zmiksowanej masy, "pomiksować" jeszcze chwilę , przelać do rondla i trzymać na ogniu do zagotowania.
Doprawić do smaku i polać sztukę mięsa.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    czosnkowy jest pyszny do mięsa,,,
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo lubię taki sosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    sosu majonezowego na ciepło jeszcze nie jadłam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    pychota, lubię takie sosy
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    bardzo lubię taki sos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !