Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowo- czosnkowy do sztuki mięsa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 łyżki
masło 50 g
rosół wołowy 250 ml
ząbek czosnku 4 szt
majonez tradycyjny 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowo- czosnkowy do sztuki mięsa

Mąkę prażyć na patelni kilka minut, dodać masło i rozpuścić. Dolać około 150 ml gorącego rosołu i wymieszać. Zrobi się gęsta klucha ale się nie przejmować. Przełożyć do malaksera, dodać obrany czosnek i zmiksować na gładka masę, ( może być blender). Majonez rozpuścić w pozostałej części rosołu i wlać do zmiksowanej masy, "pomiksować" jeszcze chwilę , przelać do rondla i trzymać na ogniu do zagotowania.
Doprawić do smaku i polać sztukę mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 06.12.2013 13:23
świetny przepis
anoosia 15.10.2013 13:35
bardzo lubię taki sos
Aneta2604 12.08.2012 20:57
pychota, lubię takie sosy
smerfetka79 10.07.2012 10:58
sosu majonezowego na ciepło jeszcze nie jadłam.
misia53 05.07.2012 21:14
bardzo lubię taki sosik
alaaa 05.07.2012 19:06
czosnkowy jest pyszny do mięsa,,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak