Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka w potrawce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa żółta bezły 1 kg
koperek 1 pęczek
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 130 ml
lubczyk 1 gałązka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka w potrawce

Fasolkę umyć, pokroić na kawałki. Zalać gorącą wodą tak, żeby tylko fasolka była przykryta, posolić do smaku. Dodać umytą gałązkę lubczyku. Gotujemy do miękkości fasolki. Masło roztopić, dodać mąkę. Zrobić zasmażkę. Zasmażkę rozprowadzić w fasolce, zagotować. Zestawić fasolkę z ognia . Następnie dodać śmietanę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Koperek umyć, osuszyć, posiekać drobno. Posypać fasolkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 02.10.2016 21:29
Ja również bardzo lubię fasolkę.
IwonaKa 21.06.2013 10:51
pycha,bardzo lubię fasolkę
Kikiriki 07.07.2012 21:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak