Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczkę .
Marchewkę obieramy i kroimy w plastry.
Kalafior dzielimy na małe różyczki.
Fasolkę kroimy na pół. Kalarepe obieramy i kroimy w piórka.
Groszek konserwowy odsaczamy od zalewy.
Cebule kroimy w małą kosteczke

Do garnka wrzucamy pokrojone ziemniaki, marchewkę. Zalewamy 2 litrami wody i gotujemy warzywa na pół miękko.
Dodajemy kolejno kalafior, fasolkę,kalarepę i groszek.

Na patelni rozpuszczamy margaryne , podsmażamy cebulę.
Dodajemy śmietanę i mąką dokładnie ze sobą łącząc energicznie mieszając. Wlewamy do zupy.
Gotujemy. Doprawiamy do smaku Kucharkiem i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy natka pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    mniam, samo zdrowie taka warzywna zupka;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie zupy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    jejku ale mi narobiłaś ochotę na taką zupkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    i pycha zupka gotowa
  • 3
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszna zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !