Sposób przygotowania

Z kapusty wyciąć głąb, włożyć ją do wrzącej wody po wyjęciu z wody oddzielić poszczególne liście. Grube nerwy liściowe potłuc tłuczkiem,ryż opłukać i ugotować na sypko w osolonej wodzie, mięso połączyć z ryżem i jajkiem, przyprawić solą i pieprzem. Wyrobioną masę nakładać na liście , zaginać brzegi i zwijaj w ciasny rulon. Gołąbki ułożyć w rondlu i dusić w kostce rozprowadzonej w 1 szklance wrzącej wody...

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    jedno z mojego ulubionego jedzenia
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !