Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć z 2 łyżeczkami cukru, zalać wodą, odstawić. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, wodę z dzożdżami, wymieszać łyżką. Dodać oliwę, zagnieść, przełożyć na stolnicę, wyrobić elastyczne ciasto. Odłożyć w jak najustronniejsze miejsce, pozbawione przeciągów i nadmiernego hałasu na 1,5- 2 h. Po tym czasie piekarnik nagrzać do najwyższej możliwej temperatury, razem z blachą. Ciasto podzielić na 3- 6 kulek, każdą rozwałkować, posmarować sosem, posypać dodatkami i serem. Piec 10- 17 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    skusiłabym się na kawałek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !