Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Cebule obrać i umyć, drobno posiekać i zrumienic na oleju. Kaszę wypłukać i ugotować w osolonej wodzie. Do schłodzonej kaszy dać pokruszony ser, cebulę, posiekaną natkę pietruszki, jajka, sól, pieprz i wyrobić masę dosypując bułki tartej. W rondlu nastawić 5 szklanek wody i dać suszone pokruszone grzybki, ugotować je do miękkości i drobno posiekać lub zmiksować. Zagęścic sos śmietaną i mąką i doprawić do smaku.


Komentarze

  • 2
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Już kiedyś spotkałam się z podobnym przepisem i miałam ochotę wypróbować,ale później o nim zapomniałam.Zapisuję sobie Twój i tym razem może wreszcie zrobię.
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja też takie kotlecik wypróbuję w kuchni
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    dziekuje WAM :) Sosu doróbcie wiecej jak lubicie, ja dodatkowy polewalam jeszcze z rondelka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    wyśmienite
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    rewelacyjne te kotleciki
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszniutkie
  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jadłam i bardzo mi smakowały, muszę je któregoś dnia znów zrobić...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !