Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podwójnie jajeczne tosty

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
chleb tostowy 12 kromek
olej do smażenia
szczypiorek wg uznania
ketchup wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Podwójnie jajeczne tosty

Kroki postępowania

1
4 jajka wbić do miski, dokładnie rozbełtać. Dodać do nich sól, pieprz i czosnek granulowany, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Podwójnie jajeczne tosty foto
2
Kromki chleba maczać w jajkach.
Krok 2 - Podwójnie jajeczne tosty foto
3
Kłaść je na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Podwójnie jajeczne tosty foto
4
Pozostałe jajka ugotować na twardo, odcedzić, przestudzić, obrać ze skorupek i pokroić w plasterki.
Krok 4 - Podwójnie jajeczne tosty foto
5
Plasterki jajek ułożyć na usmażonych tostach, posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z ketchupem.
Krok 5 - Podwójnie jajeczne tosty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 15.08.2013 19:29
pyszne śniadanie i ładnie podane
olkaaa 16.09.2012 13:54
bardzo fajne na śniadanie
SylwiaMagdaSabin 26.08.2012 22:44
fajnie wyglada
Andysz 05.08.2012 07:52
ciekawe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak