Sposób przygotowania

Piersi włożyć do garnka i zalać gorącą wodą, szybko nakryć i zagotować.
Dodać oczyszczone żołądki oraz serduszka - dodać przyprawy i gotować do miękkości podrobów.
Gotowy rosół ostudzić (np. w zlewozmywaku z zimną wodą i lodem), po czym wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
W tym czasie zetnie się cały tłuszcz wytopiony z podrobów i łatrwo jest go usunąć.
Pozostały rosół przecedzić.

Można podawać z otrębami (chwilę je gotując) lub tylko z pokrojonym mięsem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    Smaczny rosołek!!!
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <fieldset><b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b></fieldset>
  • 1
    original
    Opublikowano

    chelsi

    spoglądam i nabieram ochoty
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !