Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt porzeczkowo-malinowy- poziomkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
woda 2 łyżki
porzeczki 2/3 garstki
maliny świeże 1 garstka
piziomki 1,5 GARSTKI
proszek do pieczenia 1 ŁYZECZKA
sól SZCZYPTA
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt porzeczkowo-malinowy- poziomkowy

Kroki postępowania

1
BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK
Krok 1 - biszkopt porzeczkowo-malinowy- poziomkowy foto
2
ubijamy białka z solą na sztywną piane. następnie dodajemy żółtka z cukrem i mieszamy dokladnie, na koniec łączymy mąkI Z PROSZKIEM ( WCZESNIEJ W MISCE ŁĄCZYMY JE ZE SOBA I PROSZKIEM I MIESZAMY) z proszkiem i dodajmy do reszty delikatnie, dokładnie mieszając. Dodajemy wode nastepnie.
Krok 2 - biszkopt porzeczkowo-malinowy- poziomkowy foto
3
dodajemy opluakne wczęsniej maliny i 1/2 garstki poziomek, mieszam delikatnie. na wierzch wykładamy reszte poziomek i porzeczek i pieczemy w rozgrzanym piekarniku w tem 170 stopni okolo 25-30 minut
Krok 3 - biszkopt porzeczkowo-malinowy- poziomkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 24.08.2012 08:40
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak