Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Podczas gotowania makaronu przygotowujemy sos. Kroimy pieczarki z słupki lub plasterki, szyneczkę również kroimy w drobną kostkę.

Na patelni rozpuszczamy trzy łyżki masła i zesmażamy na nim pieczarki, aż sok z nich całkiem odparuje, po czym dodajemy szynkę i zmiażdżony czosnek i chwilę podsmażamy.

Kiedy makaron jest już gotowy odcedzamy go na sitku i zostawiamy na chwilę, w tym czasie do pieczarek i szynki dodajemy pastę pesto i dokładnie mieszamy.

Na koniec wsypujemy gorący jeszcze makaron i całość dokładnie łączymy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pyszna propozycja :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    bardzo lubię pesto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !