Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukiniowy "bigos"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinie mała 3 sztuki
ryż 1,5 saszetka
szynka 40 dag
woda 2-3 szklanki
przyprawa chilli do smaku
sól i pieprz do smaku
cebula 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup pikantny 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: cukiniowy "bigos"

Kroki postępowania

1
młode cukinie płuczemy i kroimy w mniejsze czesci - młodej cukini nie obierałam. DO garnka wlewamy wodę.
Krok 1 - cukiniowy "bigos" foto
2
szynkę kroimy w kostkę
Krok 2 - cukiniowy "bigos" foto
3
do cukini wrzucamy ryż sypki i pokrojoą grubiej , obraną cebulę.
Krok 3 - cukiniowy "bigos" foto
4
gotujemy na małym ogniu,po 15 mintach dodajemy szynkę. Koncentrat i ketchup. Mieszamy. Doprawiamy do smaku. Gotujemy aż ryż żrobi się miękki.
Krok 4 - cukiniowy "bigos" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 08.09.2012 12:59
świetne
dianix 05.07.2012 11:12
zdjęcia zrobione na talerzykach, gdzieś mi się zapodziały :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak