Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekolowowo-miętowe ze szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 300 g
cukier 200 g
kakao gorzkie 50 g
sól 1 łyżeczka
olej roślinny 150 g
ocet winny 2 łyżka
szpinak młody 70 g
woda 200 (wrząca)
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekolowowo-miętowe ze szpinakiem

Szpinak zalać wrzątkiem, zmiksować na gładką pastę. W misce wymieszać suche składniki, do szupinku dodać mokre, wymieszać razem. Przelać do tortownicy, piec 30- 35 minut w 180 stopniach. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beata28 15.07.2012 12:49
mniam uwielbiam takie połączenie
Justyna Jussstiii 09.07.2012 07:48
super
ttrytka 05.07.2012 14:40
pycha
foczka-ks 05.07.2012 14:04
poprosze kawałek
Aleksandraa 05.07.2012 13:45
fajny przepis, fajne połączenie :)
Pietruszka 05.07.2012 11:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak