Sposób przygotowania

Piersi kurczaka oczyścić z ew. błonek i kawalków tłuszczu - włożyć do rękawa foliowego.
Rukolę opłukać, osączyć i posiekać - posypać nią mięso.
Dodatkowo przyprawić mięso pieprzem i chili - nie solić, aby pozostało soczyste.
Zamkąć rękaw z obu stron, włożyć do mikrofalówki i ogrzewać kilka minut przy mocy 700-850W.
Przez kilka kolejnych minut pozostawić w szczelnie zamkniętym rękawie, a następnie rozciąć go od góry.
Wyjąć ostrożnie mięso, podzielić na mniejsze kawałki i posypać solą ziołową, pieprzem oraz płatkami chili.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    poproszę kawałek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    ładnie wygląda
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <fieldset><b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b></fieldset>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !