Sposób przygotowania

1.Dymki oplucz,pokroj na male kawalki.Maslo rozgrzej na patelni,zrumien na nim dymki kilka minut na srednim ogniu,nie przerywajac mieszania.Dodaj posiekana natke pietruszki i czaber,dokladnie wymieszaj.Smaz jeszcze chwile na malym ogniu.2.Mielone mieso przeloz do miski,wbij jajka.Dodaj dymke z ziolami,dokladnie wymieszaj.Przypraw na pikantnie sola i ostra papryka.Wszystkie skladniki ponownie wymieszaj.3.Z masy miesnej wilgotnymi dlonmi uformuj podluzne frykadelki.Nastepnie przeloz je do zaroodpornej formy.Frykadelki posmaruj olejem.Forme wstaw do wczesniej rozgrzanego piekarnika,frykadelki piecz w temperaturze 180 stopni celcjusza.4.Gotowe danie przeloz na duzy polmisek.Udekoruj galazkami swiezych ziol.Podawaj na goraco(frykadelki swietnie smakuja z frytkami i salatka z pomidorow).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    aż ślinka cieknie ! mniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !