Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biodrówka w sosie z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biodrówka 1 kg
cebula 2 sztuki
śmietana 100 ml
mąka 1 łyżka
natka pietruszki do smaku
koper do smaku
sól
pieprz
warzywa suszone 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Biodrówka w sosie z warzywami

Kroki postępowania

1
cebule obrać i pokroić na kawałki. Mięso opłukać, przyprawić i dać do garnka. Obłożyć je cebulą oraz suszonymi warzywami (można świeżymi) i zalać mięso wodą, nastawić na średnim ogniu, aby sie gotowało, od czasu do czasu sprawdzając ile jest wody i przewracając mięso na drugą stronę.
Krok 1 - Biodrówka w sosie z warzywami foto
2
Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać do niego mąke wymieszana ze smietaną i zagotować. Teraz trzeba częściej mieszać mięso.
Krok 2 - Biodrówka w sosie z warzywami foto
3
Pod koniec dodać posiekany koper oraz natke pietruszki i ponownie doprawić mięso do smaku. Podawać z ziemniakami, frytkami, pieczywem.
Krok 3 - Biodrówka w sosie z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 05.03.2013 10:40
smakowite to danie
Justyna/Dzastus 07.08.2012 12:35
zamiast suszonych warzyw oczywiscie mozna obrac i pokroic swieze, ja tak zrobilam bo swieyzch nie mialam pod reka a wyszlo i tak pyszne.
Justyna/Dzastus 07.08.2012 12:35
zamiast suszonych warzyw oczywiscie mozna obrac i pokroic swieze, ja tak zrobilam bo swieyzch nie mialam pod reka a wyszlo i tak pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak