Sposób przygotowania

Bakłażany umyć pokroić wzdłuż w plastry grubości ½ cm, posolić, odstawić na 30 min, a w tym czasie przygotować sos: połączyć wszystkie składniki sosu i starannie wymieszać. Bakłażany opłukać w zimnej wodzie i osuszyć papierowym ręcznikiem. Plastry bakłażana ułożyć na ruszcie grilla i opiekać po 4 min z każdej strony. Po zdjęciu z grilla smarować obficie plastry bakłażana przygotowanym sosem. Podawać do dań mięsnych i rybnych. W podobny sposób można przygotować cukinię lub kabaczka.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to musi być pyszne!!!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    cudne zdjęcie
  • 1
    original
    Opublikowano

    vesenka

    jaki piękny wzorek po grillowaniu. W połączeniu z sosem zapowiada się bardzo smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    tak smacznie wygląda
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    zdjęcie mistrzostwo
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    smakowite jedzonko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    inna alternatywa na potrawę z grilla, super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !