Sposób przygotowania

Jeśli weźmiesz prawdziwe masło, młodą cukinię, młodą cebulkę i 5 jajeczny makaron to musi być smaczne! I było:-)

- 250g makaronu kokardka
- 1 średnia cukinia
- 1/2 cebulka
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki śmietanki 18%
- sól i pieprz

Odkrój końce cukinii, następnie zetrzyj ją na tarce o grubych oczkach. Cebulkę drobno pokrój. Na patelnię dodaj masło, cukinię, cebulkę i duś pod przykryciem do miękkości.

Makaron ugotuj wedle zaleceń na opakowaniu. Odcedź i wrzuć do cukinii jeszcze ciepły, delikatnie wymieszaj kilka minut podgrzej. Ściągnij patelnię z ognia dodaj śmietankę i zamieszaj.

Gotowe i pyszne! Polecam:-)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    aż ślinka cieknie ! mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wygląda przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    pięknie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno dobre jadło.
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    ja do takiego makaronu dodaję jeszcze bazylię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !