Sposób przygotowania

Rukolę opłukać, odsączyć w wirówce do sałaty, przełożyć do woreczka i zamrozić.
Zamrożona rukola świetnie się kruszy, dzięki czemu nie trzeba jej siekać ;)

Z udek kurczaka okroić czyste mięso odrzucając ścięgna i skórę - mięso pokroić w mniejsze kawałki.
Rozgrzać teflonową suchą patelnię i wrzucić mięso - smażyć, stale mieszając, aż się zetnie.
Posypać mięso skruszoną rukolą i przyprawami - wymieszać.
Kiedy mięso się poddusi i puści sok - posypać mieszanką otrąb i zarodków pszennych.
Mieszać, aż otręby wchłoną płyn i spęcznieją.

Komentarze

  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    dobry pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <fieldset><b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b></fieldset>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !