Sposób przygotowania

Przygotowanie rozpoczynamy od podsmażenia na oliwie pieczarek (pokrojonych w małe plasterki). Po chwili dodajemy do nich cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dusimy do momentu wyparowania całej wody. Na koniec przyprawiamy do smaku, zdejmujemy z gazu i dodajemy serek topiony. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Ciasto francuskie dzielimy na równe kwadraciki (liczba wg uznania), wypełniamy farszem i zlepiamy w trójkąty. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, każdą kieszonkę smarujemy jajkiem i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 12-15 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !