Sposób przygotowania

Żółtka i białka jaj oddzielamy od siebie. Żółtka miksujemy na puch z cukrem. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Do masy z żółtek dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Na koniec delikatnie mieszając dodajemy pianę z białek. Ciasto przelewamy do blaszki i pieczemy około 30 minut w temp. 180 st. Gdy biszkopt wystygnie kroimy go na 3 blaty. Budyń zagotowujemy na mleku. Gdy budyń wystygnie miksujemy go z margaryną i cukrem pudrem. Pierwszy blat biszkoptowego ciasta smarujemy dżemem, układamy na nim drugi blat i smarujemy 2/3 masy. Na wierzch układamy ostatni blat ciasta, smarujemy pozostałą masą i posypujemy wiórkami oraz posypką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajne ciasto i myślę, że nazwa trafiona:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    Apetyczne ;)
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooooj dosłownie! Niebo w gębie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne ciacho, poproszę kawałeczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !