Sposób przygotowania

Pomidory przemyć zimną wodą.Do wyparzonych słoików wrzucić ziele angielskie,pieprz,ząbek czosnku,liść laurowy,jeden goździk. Cebulę obrać i pokroić w talarki.Układać pomidory na przemian z talarkami cebuli.Na wierzch włożyć gałązkę koperku.Zagotować zalewę.Do gotującej się wody dodać cukier,sól oraz ocet i olej.Wymieszać.Zalewę przestudzić.Zalać zalewą pomidory w słoikach i zakręcić.Pasteryzować słoiki 10 min.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    świetne zapasy na zimę
  • 1
    original
    Opublikowano

    aspire5742

    może być dobre : )
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    co potem robić z takich pomidorów?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    jeść:-)jako dodatek do obiadu pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    super przepis, muszę wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Angelika6

    nigdy nie robiłam , ale super pomysł na te pomidorki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !