Sposób przygotowania

Miód rozpuszczamy z sodą. Zagniatamy ciasto z podanych składników- mąka, miód, soda, cukier, 1 kostka margaryny, 3 jaja. Ciasto rozwałkowujemy na 2 plaski i wykładamy nimi blaszki. Orzechy posiekane wcześniej prażymy z miodem na margarynie( 12,5 dag), na patelni. Masę orzechową wykładamy na jeden placem. Pieczemy około 20 minut każdy z placków. Budyń gotujemy na mleku. Po przestudzeniu przygotowujemy masę miksując margarynę z cukrem pudrem oraz budyniem. Masą przekładamy placki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    uwielbiam to ciasto!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super ciasto
  • 0
    ciastozebra
    Opublikowano

    cynamon

    Uwielbiam to ciasto ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !