Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
cukier 1,5 szklanki
margaryna 1 kostka
jaja 3 sztuki
miód 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżki
orzechy włoskie 2 szklanki
margaryna 12,5 dag
miód 2 łyżki
mleko 2 szklanki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
margaryna 25 dag
cukier puder 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik

Miód rozpuszczamy z sodą. Zagniatamy ciasto z podanych składników- mąka, miód, soda, cukier, 1 kostka margaryny, 3 jaja. Ciasto rozwałkowujemy na 2 plaski i wykładamy nimi blaszki. Orzechy posiekane wcześniej prażymy z miodem na margarynie( 12,5 dag), na patelni. Masę orzechową wykładamy na jeden placem. Pieczemy około 20 minut każdy z placków. Budyń gotujemy na mleku. Po przestudzeniu przygotowujemy masę miksując margarynę z cukrem pudrem oraz budyniem. Masą przekładamy placki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cynamon 09.04.2014 16:49
Uwielbiam to ciasto ;)
Małgorzata106 03.05.2013 20:40
super ciasto
treonina 13.01.2013 15:02
uwielbiam to ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak