Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotleciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa drobiowego garmażeryjneg 1 kg
jajko 1 sztuka
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 0,5 łyżeczki
mąki pszennej 0,5 szklanki
czosnku 1 ząbek
cebula 1 sztuka
mleko 1 szklanka
do obtoczenia
mąki 1 szklanka
olej do smażenia
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotleciki

Mięso przekręcić przez maszynkę.Bułkę namoczyć w mleku. Cebule obrać i pokroić w drobniutką kosteczkę.Zasmażyć na oleju. Bułkę odcisnąć i wymieszać z przekręconym mięsem.Dodać zasmażoną cebulę,jajko oraz przyprawy.Czosnek przecisnąć przez praskę i również dodać do masy.Wszystko wyrobić na jednolitą masę.Uformować owalne kotlety i obtoczyć w mące.Smażyć na oleju z obu stron.Podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak