Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka 2 szklanki
śmietana 2 łyżki
margaryna 15 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 0,5 szklanki
ser biały 1 kg
jaja 6 sztuk
budyń śmietankowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
aromat śmietankowy 2 łyżeczki
margaryna 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Zagniatamy ciasto. Mąkę przesiewamy na stolnicę z proszkiem, dodajemy cukier, margarynę, jaja i śmietanę. Ciastem wykładamy brzegi i spód blaszki i podpiekamy 15 minut. w Tym czasie przygotowujemy masę serową. Margarynę miksujemy z żółtkami i cukrem, dodajemy porcjami ser. Następnie dodajemy budyń śmietankowy i pianę z białek oraz aromat. Masę przelewamy na ciasto i całość pieczemy około 60 minut w temp. 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 28.10.2012 20:47
palce lizać
aspire5742 04.07.2012 23:36
uwielbiam serniki : )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak