Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 0.5 kg
mąka 5-6 łyżek
pieprz do smaku
sól do smaku
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe

Mięso wołowe pokrój w plastry, utłucz młotkiem do kotletów, posól, popieprz, obtocz w mace z dwóch stron i wrzuć na patelnię. Obsmaż z obu stron, podlewaj wodą i duś pod przykryciem, raz na jakiś czas podlewając. Dodaj posiekaną drobno cebulę, podduś, podkłóć 0.5 szklanki wody z łyżką mąki. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smacznego:P:P:P

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 25.12.2012 11:31
Przepyszne
mela25 09.08.2012 15:18
pycha
Kas2 21.07.2012 15:30
bardzo lubię!
Magdalena/26Mooi 13.07.2012 08:27
bardzo dobre jedzenie
Mysiunia 09.07.2012 11:12
pyszne! :)
ankaryba 05.07.2012 23:21
bardzo lubię :-)
jasiek 05.07.2012 19:24
lubię z grzybami
edi 05.07.2012 15:43
ja robiłam z udźca;)
SmacznaPyza 05.07.2012 15:10
wołowina z jakiej części tuszy?
MagdaXXX 05.07.2012 14:12
super
smile 05.07.2012 10:30
dobre ;)
jeta72 04.07.2012 23:42
pyszne
jeta72 04.07.2012 23:42
pyszne
sunnymood 04.07.2012 22:49
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak