Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt truskawkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukru 3/4 szklanki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
mąki 2 szklanki
masa
śmietany 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
galaretki czerwone 2 sztuki
truskawki
olej 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt truskawkowy

Kroki postępowania

1
Jajka dokładnie wymieszać z cukrem i ubić na puch. Dodać przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać z masą biszkoptową.Wlać olej i wymieszać.Przełożyć do wysmarowanej blachy i piec ok 35 min w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu, przekroić na pół. Śmietanę ubić mikserem.
Krok 1 - Biszkopt truskawkowy foto
2
Galaretkę i żelatynę rozpuścić i dodać do śmietany. Wymieszać i przelać na ostudzony biszkopt.
Krok 2 - Biszkopt truskawkowy foto
3
Przełożyć drugim biszkoptem i wstawić do lodówki.Drugą galaretkę rozpuścić.
Krok 3 - Biszkopt truskawkowy foto
4
Wierzch biszkoptu wyłożyć truskawkami i wlać galaretkę.Pozostawić w lodówce do całkowitego zastygnięcia.
Krok 4 - Biszkopt truskawkowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 22.12.2012 23:01
rewelacja
Bernadeta1 24.09.2012 15:16
uwielbiam ciasto z truskawkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak