Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z marchewką i białą kiełbaską

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 30 dag
marchewka 4
śmietana 200 ml
Barszcz biały 1 opakowanie
kostka rosołowa 1
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 4

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z marchewką i białą kiełbaską

Do garnka wlewamy 3l wody i dodajemy kostkę rosołową. Marchewkę obieramy, kroimy i dodajemy do wody. Po 10minutach gotowania dodajemy pokrojoną w pół talarki kiełbasę białą. Jajka gotujemy na twardo, czyli około 8-10min. Obieramy je, kroimy i dodajemy do garnka. Barszcz biały w torebce rozrabiamy według opisu na opakowaniu. Wlewamy. Następnie powolutku wlewamy śmietanę. Na koniec doprawiamy pieprzem i kucharkiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 29.09.2012 19:43
biała zupka :o)
monika1968 06.07.2012 11:53
Pyszna
Andysz 06.07.2012 00:08
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak