Sposób przygotowania

Podane składniki wystarczają na dwie kawy mrożone (bita śmietana na trzy)

Kawę zalewamy wodą, słodzimy cukrem trzcinowym wg uznania i studzimy. Aronię rozgniatamy widelcem, posypujemy dwoma łyżkami cukru i odstawiamy na chwilę. W tym czasie do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wsypujemy Śnieżkę, mieszamy i ubijamy mikserem 5 minut. Do wysokich szklanek dajemy po 4 łyżki bitej śmietany, wlewamy po 200 ml kawy (podczas wlewania śmietana będzie się unosić), wrzucamy po 4 kostki lodu i cienkim strumieniem wlewamy mleko (wg uznania). Do pozostałej bitej śmietany wrzucamy aronię i jeszcze chwilę ubijamy, wykładamy na kawę, posypujemy cukrem trzcinowym, dekorujemy owocami aronii i listkiem mięty.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawa jestem smaku, lubię eksperymentować z kawą, jest tyle możliwości :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ale rewelacja!A ja nigdy nie wiem do czego wykorzystać aronie!!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    A_gucha

    szkoda, że nie lubię aronii...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    wygląda bardzo reprezentacyjnie :) ciekawe połączenie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Bajecznie wygląda a smakuje pewnie jeszcze lepiej, też chcę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwia_sl

    bardzo lubię aronię ale z kawą nigdy nie próbowałam - czas nadrobić zaległości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !