Sposób przygotowania

galaretki agrestową,cytrynową i wiśniową wsypać do szklanek i rozpuścić w szklance wrzątku każdą oddzielnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i odstawić do stężenia,najlepiej rozpuścić je dzień wcześniej.Pozostałe galaretki agrestowe rozpuścić w 3/4 litra wrzątku wymieszać aż się rozpuści i także odstawić do stężenia,a truskawkowe galaretki rozpuścić w 1/2 litra wrzątku wymieszać aż się rozpuści i odstawić do stężenia.stężałe galaretki wyłożyć ze szklanek i pokroić w kostkę i odłożyć.Śmietanę wlać do naczynia ubić na sztywno dodać tężejące galaretki truskawkowe i pokrojone w kostki galaretki owocowe całość wymieszać i wylać na blachę wyłożoną folią aluminiową lub spożywczą wyrównać i po wierzchu polać tężejącą galaretką agrestową wstawić do lodówki do schłodzenia.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !